tiistai 24. helmikuuta 2015

Kehräyshaaste 2/2015

Kehräyshaaste 2/2015 
Tein haasteen lankaa tässä kuussa mietiskellen ja hieman kokeillen. Valitsin minulle uuden tuttavuuden. Hyvänmielen alpakat oli teettänyt omien alpakoidensa villasta lankaa sekä käsinkehräykseen huovuttamiseen mainostettua hahtuvaa/topsia. Ostin siis kaksi valmista topsia tätä tehtävää varten.

Hyvänmielen alpakat on Mäntäslässä toimiva maaseutuyritys. Heillä on alpakkalankojen myynnin lisäksi kevät tapahtuma pihapiirissään. Heidät voit tilata myös erilaisiin tilaisuuksiin. Lisätietoja heistä löydäthttp://www.hyvanmielenalpakat.com/
Minulle on tärkeää tietää mistä kehräämäni raaka-aine on peräisin. Olen nähnyt nämä alpakat ja heidän muutkin viehättävät eläimensä. Kiitos myös Tarjalle ja Karille kaikesta.

Minulla oli jo ennenstään Hyvänmielen alpakoiden Brunitan ja Sardan raakavillaa. Topsista kerin esiin Karan villaa. Sekoitin näiden alpakoiden villoja keskenään tehtävän annon mukaan. "Reseptin" ja kuvat lähtötilanteesta postasin tänne aiemmin. Kertasin ketjukertauksella langan kolmisäikeiseksi. Innostuin aiheesta senverran, että muutamana iltana kellon ollessa jo ties mitä kehräsin kolme muutakin variaatiota keräten kokemuksia topsin villasta. Nämä langat löydät myöhemmin verkkokaupasta lankana tai tuotteena.

Jos joku kiinnostui kehräykseen suositellusta valmiista kotimaisesta alpakanvilla topsista nettisivuilta löydät lisätietoja mistä voit tiedustella onko heillä vielä myytävää.


Muut kehräyshaasteeseen osallistuneet tehtävät ja taitavien kehrääjien langat löydät 
http://merinelle.com/kehrayshaaste/Kuva 1 Haasteen lanka Painoa 120g 197 metriä
Kuva 2 Muita variaatioita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti